-
جمعه 23 دی 1401
-
15:40
-
237 بازدید

بسمه تعالی
پرسش و پاسخ هایی در زمینه تولید پایه های بتنی فنس و داربست انگور
تولید پایه بتنی در سراسر ایران و کشور های همجوار فروش قابل توجهی با سود بسیار بالایی دارد که تقریبا تمام تولید کنندگان بلوک و قطعات بتنی به تولید این پایه ها روی آورده اند.
تولید این نوع محصول در قطعات بتنی کار ساده و پر درآمدی است الخصوص در مناطقی که انگور کشت میشود.
عمده مصرف این نوع پایه ها برای داربستی کردن درختان کیوی، سیب، گلابی و مو انگور میباشد و یکی دیگر از مصارف پایه های بتنی برای حصار کشی و محصور کردن مزارع، مکان های دولتی، مزارع پرورش شترمرغ، باغات، پادگان ها و.... میباشد.
سوال:
برای شروع تولید پایه فنس و داربست انگور بتنی به چقدر فضا نیاز هست؟ آیا باید حتما سر پوشیده باشد؟
جواب:
برای شروع تولید حدقل ۲۰۰ متر مساحت کارگاهی را در نظر بگیرید، ۱_ ۱۰۰ متر باند برای تولید. ۲_ ۸۰ متر جهت دپو مصالح (ماسه، سیمان، میلگرد و...) ۳_ ۲۰ متر اتاق نگهبانی و انبار ابزار آلات.
برای تولید پایه های بتنی نیازی به مسقف بودن کارگاه نیست ولی کف باند تولید حتما باید سیمان و بدون شیب و هموار باشد.
سوال:
حدقل سرمایه اولیه و سرمایه در گردش جهت تولید تیرچه داربست انگور و پایه بتنی فنس چقدر میباشد؟
جواب:
استارت کار تولید پایه بتنی یا داربست بتنی انگور سرمایه زیادی نمیخواهد، با حدقل سرمایه میتوان شروع به کار کرد.
برای شروع شما به سرمایه ثابت و سرمایه در گردش نیازمند هستید.
سرمایه ثابت هزینه مکان، دستگاه تولید پایه فتس بتنی، میکسر بتن میباشد که به فرض کارگاه تولیدی از خودتون باشه و آماده حدودا با ۳۰ میلیون میتوان میکسر بتن و دستگاه تولید تیرچه بتنی فنس و داربست انگور رو تهیه کرد لازم به ذکر این مبلغ امسال (۱۴۰۱) میباشد که در تورم و بالا رفتن اجناس احتمال افزایش هم خواهد داشت.
سرمایه در گردش هم برای تولید است، به عنوان مثال برای تولید ۴۰۰ عدد پایه بتنی شما نیازمند مصالح زیر هستید:
ماسه شسته با ترکیب نخودی شکسته ۱۰ تن = ۱۵۰۰۰۰۰ هزار تومان
سیمان تیپ ۲ به تعداد ۶۵ عدد که به نرخ ۱۴۰۱ هر عدد ۵۰۰۰۰ هزار تومان = ۳۲۵۰۰۰۰ هزار تومان
میلگرد آجدار بستگی به سفارش و تنوع که ما در این پست از میلگرد ۶ استفاده میکنیم، هر پایه ۱.۷ گرم برای هر پایه که مبلغ هر کیلو گرم از میلگرد ۶ آجدار بین ۲۲۰۰۰الی ۲۳۰۰۰ هزار تومان میباشد = ۳۷۴۰۰ تومان
هزینه کارگر تولید و خاموت بندی کردن میلگرد، مزد کارگر بستگی به نقاط و سختی کار ها دارد با وجود نیمه سخت بودن تولید هزینه خاموت بندی و تولید حدقل ۶۰۰۰ هزار الی ۹۰۰۰ هزار تومان میباشد و در آخر هم هر پایه ۲۰۰۰ جهت بارگیری برای مشتری را در نظر گرفته باشیم.
با این وجود مبلغ تولید شده هر یک عدد پایه بتنی برای تولید کننده در زمستان ۱۴۰۱ حدودا ۵۷ هزار تومان خواهد بود.
سوال:
در هر شیفت چند عدد پایه بتنی تولید میشود؟
جواب:
تعداد تولید پایه بستگی به تعداد کارگر جهت تولید و مجهز بودن کارگاه میباشد و از همه مهم تر تعدادی قالبی که روی دستگاه میباشد تاثیر به سزای در روند تولید خواهد داشت.
تولید با دو نیروی کار حدقل ۱۰۰ عدد در هر شیفت به راحتی قابل تولید است و در صورت تجهیز بودن کارگاه ماشین های تولید و نیروی کار بیشتر این تعداد را به ۱۵۰۰ عدد هم میتوان رساند.
تعداد قالب ها تاثیری زیادی در روند تولید دارد به عنوان مثال یک ست قالب۲ تایی و میز ویبره با دو نیروی کار در هر شیفت به راحتی ۱۰۰ عدد تولید خواهند داشت و یا یک ست قالب ۶ تایی به همراه میز ویبره و دو نیروی کار به راحتی در هر شیفت تعداد ۲۵۰ عدد پایه بتنی ۲.۵ متری را تولید خواهند کرد.
سوال:
حاشیه سود تولید پایه فنس و تیرچه داربست انگور چقدر است؟
جواب:
این سوالیست که تقریبا تمامی تولید کنندگان دوست ندارند به این موضوع پاسخ دهند ولی مهر بتن قصد دارد جواب این سوال را به طور کامل توضیح دهد.
تیرچه های باغی سود خوبی دارد مخصوصا در مناطق شمال کشور و مناطقی که کشت انگور در آنجا زیاد است. طی تحقیقات به عمل آورده و تعیین قیمت تمام شده در تمام نقاط ایران مهر بتن حدقل سود در پایه های بتنی را ۴۰٪ میداند و این رقم متسفانه تا ۳۰۰٪ هم بوده است که دور از انصاف میباشد.
میانگین سود در هر پایه در کل کشور حدودا ۱۳۰٪ میباشد.
ارزان ترین قیمت ممکن در ایران در استان قزوین و گران ترین حالت در استان کرمان خرید و فروش شده است.
سوال:
بعد از تولید چگونه مشتری جذب کنیم آیا شما تضمین فروش میدهید؟
جواب:
جذب مشتری روش های خاصی دارد و تضمین فروش به نکات بسیار مهمی بستگی دارد.
بهترین راه جذب مشتری تولید پایه با کیفیت بالا و قیمت مناسب ایجاد میشود، فکر کنید مشتری از شما ۱۰۰ عدد تیرک بتنی تهیه میکند و بعد از نصب با دیدن کیفیت پایه به تمام دوستان و بستگان خود توصیه میکند که در صورت نیاز با شما هماهنگ کنند و این موجب افزایش تولید و فروش شما خواهد شد.
راه دوم تبلیغات در شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های تبلیغاتی میباشد که تاثیر فوقالعاده ای هم در فروش دارد، برای شروع سعی کنید کیفیت را کمی بالا تر از حد استاندارد داشته باشید و قیمت را با ۴۰٪ سود شروع کنید.
روش سوم بازاریابی یکی از راه های مهم و فروش پایه های بتنی که هزینه آنچنانی برای شما متحمل نمیشود مراجعه به کارگاه های فنس بافی و همکاری با آنهاست. با افزایش قیمت آهن و سرقت لوله های فلزی فنس تقریبا ۹۰٪ خریداران به خرید پایه های بتنی روی آورده اند و شما میتواند با همکاری با فنس بافی ها افرایش تولید و فروش بالایی داشت باشید. باز هم مهر بتن به نکته اول اشاره دارد که بهترین تبلیغ همان تولید با کیفیت و قیمت مناسب است.
سوال:
آیا تولید پایه داربست انگور فصلی است؟
جواب:
خیر، در تمام فصول سال مصرف پایه ها در کل ایران رایج است و با وجود افزایش دستگاه تو تولید کننده تقاضا جهت خرید ستون های بتنی فنس هم افزایش چشمگیری داشته است.
سوال:
برای مصلح کردن پایه های بتنی از چه نوع میلگرد باید استفاده کرد تا هم به صرفه باشد و استقامت خوبی داشته باشد؟
جواب:
مهم ترین عامل جهت قیمت گذاری در پایه های بتنی میلگرد مصرفی در آن میباشد
حال بهترین گزینه برای تولید مقرون به صرفه بودن و با استحکام بودن چه نوع میلگرد است؟
قطر و تعداد میلگرد در پایه های بتنی بستگی به سطح و ارتفاع آن دارد که ما در این موضوع از پایه هایی که بیشترین مصرف را دارند بحث میکنیم.
پایه بتنی ۲.۵ متری با قطر ۹×۹:
در این پایه در بهترین حالت استفاده از ۴ شاخه میلگرد ۶ یا ۵ میل آجدار است که میتوان استفاده کرد درصورتی که عمل آوري بتن و مراقبت ها تا خشک شدن کامل بتن به خوبی انجام شود میتوان تا ۵۰ سال ضمانت برای این نوع پایه را در نظر گرفت و با خیال آسوده از این پایه ها در برابر تنش های وارده، سرما، بخ زدگی و ... در آمان نگه داشت.
البته در بیشتر مناطق استفاده از میلگرد ۸ یا به بالا در این نوع پایه دیده شده است که استفاده آن اصلا توصیه نمیشود و دلیل آن به قطر کم پایه ها در این سایز میباشد استفاده از میلگرد های ۸ و به بالا حدقل قطر بتن ۱۲×۱۲ را باید در نظر گرفت که هم از نظر اقتصادی و هم از طرف افزایش وزن به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
استفاده از خاموت و پیوند زدن میلگرد ها هم نقش مهمی در استحکام پایه ها دارد توجه داشته باشید تا جایی که لازم نیست از جوشکاری در پیوند زدن دوری کنید یا از دستگاه های نقطه جوش استفاده کنید، بهترین حالت جهت پیوند زدن میلگرد ها استفاده از سیم آرماتور بندی است که در پست آموزش ویدیویی تولید پایه بتنی مشاهده میکنید، این روش به هیچ وجه مفتول یا میلگرد را از ناحیه پیوند سست نمیکند و پایه ها شکننده نمیشود ولی در خاموت های جوشکاری شده بار ها شاهد این موضوع بوده ایم.
سوال:
عیار بتن در تولید دیوار یا پایه بتنی چقدر است؟ آیا استفاده از روان کننده و الیاف توصیه میشود؟
جواب:
عیار بتن استاندارد در تولیدات قطعات بتنی ۳۵۰ میباشد یعنی در هر متر مکعب یا ۲۳۵۰ کیلو گرم بتن باید ۳۵۰ کیلوگرم آن سیمان باشد. استفاده از فوق روان کننده ها و الیاف بتن توصیه میشود ولی استفاده نکردن از آن هم تاثیر چندانی بر روی استحکام آن ندارد. بهتر است در فصول سرما بجای استفاده از آب از فوق روان کننده ها استفاده کرد.
استفاده از عیار بالا تر کیفیت مطلوب تری در پایه ها پدید خواهد آورد ولی استفاده بیش از حد سیمان هم باعث خرابی هایی هم خواهد شد، با این حال بهترین نوع عیار بتن بین ۳۵۰ الی ۴۰۰ کیلو گرم در متر مکعب میباشد.
لازم به ذکر است تمامی تولیدات مهر بتن با بتن ۴۰۰ کیلو گرم در متر مکعب تولید میشوند.
سوال:
آیا بعد از تولید نیاز به خواباندن پایه ها در استخر آب مهم است؟
پاسخ:
خیر، ولی از خیس نگه داشتن بتن با آب پاشی و پوشاندن آن با پلاستیک را حتما جدی بگیرید تا پایه با استحکام مطلوب را به عمل آوردید.
سوال:
بهترین زمان برای نصب پایه جهت داربست انگور و ایستاده کردن چه موقعی است؟
پاسخ:
بهتر است قبل از کاشت نهال زمین را شخم زده و به خوبی هموار کنیم و بعد از نقشه برداری قبل از کاشت نهال باغ را داربستی کنیم. بعد از پایه گذاری نوبت کاشت نهال است که ترتیب و فاصله های آن از طریق نصب پایه های بتنی مشخص شده است. ولی متسفانه در اکثر نقاط ایران بعد از ۳ سالگی مو انگور اقدام به داربستی کردن باغ میکنند و افرادی بی تجربه برای سال اول آسیب جدی به باغ و مو های انگور ایجاد میکنند. بهتر است قبل از داربستی کردن باغ خود با یک فرد آگاه و با تجربه در زمین انگور و داربست مشورت کنید. ارتفاع پایه و بالا آمدن انگور در تمام نقاط ایران به یک نوع نیست و دلیل اصلی آن آب و هوا و نوع انگوری است که کاشت میشود.
سوال:
فاصله کاشت بوته انگور و پایه فنس رو طول ردیف و فاصله ردیف ها از هم چند متر است؟
پاسخ:
فاصله طولی درخت انگور حدقل ۱.۵ و حداکثر ۲.۵ متر از هم دیگر هستند که در روش ایستاده کردن بهترین حالت فاصله ۱.۵ متری میباشد. و در فاصله عرضی از حدقل ۲ الی ۴ متر، فاصله بین ردیف ها را تعيين میکنند که اصولی ترین حالت عرضی ۳ متر میباشد. فاصله ۲ متر به هیچ وجه توصیه نمیشود مگر در روش تالاری.
سوال:
انگور را تا چه ارتفاعی پرورش دهیم؟
پاسخ:
میزان ارتفاع دهی و بالا بردن انگور در سراسر ایران تفاوت دارد.
مناطق گرمسیر که گرمای تابستان بالای ۴۰ درجه دارند بهتر است نهایتأ انگور خود رو تا ارتفاع ۱۲۰ سانتی ایستاده و از روش چتر استفاده کنند. دیگر مناطق که دمای تابستان تا حداکثر ۴۰ درجه میرسد تا ارتفاع ۲.۵ متر میتوانند بوته را وراز داده و به بالا بکشند.
سوال:
چه لزومی داره داربستی کنیم باغ سنتی چه مشگلی داره؟
پاسخ:
جهش کشاورزان به سوی کشاورزی صنعتی روز به روز به چشم می آید و کمتر کسی به دنبال شیوه صنعتی کاشت محصولات کشاورزی الخصوص محصولاتی که داییم در زمین میمانند و باید عمری به آنها خدمت کرد تا بتوان از محصول با کیفیت درآمدی کسب کنند.
حال چرا انگور را داربستی کنیم؟
کم شده آب و بحرانی شدن سفره های زیرزمینی، انگور داربستی در برابر کم آبی کاملا مقاوم میشود و ۳۰٪ مقدار آبیاری در این روش کم میشود. بنابراین صرفه جویی در مصرف آب که مهم ترین دلیل این موضوع میباشد.
افزایش بار و محصول تا ۶ برابر بیشتر از روش سنتی و افزایش کیفیت، خرابی های که بر اثر بارش باران در روش سنتی بر جا میماند در روش داربستی به صفر میرسد.
کاهش هزینه های کارگر حرص، بیل، برداشت تقریبا تماما به صورت مکانیزه انجام میشود و نیروی کار را ۵۰٪ کاهش میدهد.
کاشت نهال ۲.۵ برابر روش سنتی در روش داربستی در هر هکتار تا ۲۱۰۰ نهال قابل کاشت میباشد.
و...